کمربند خود را ببندید! این واقعیات صورت فلکی پرساوش دنیای شما را متحول خواهد کرد
بهترین زمان برای دیدن صورت فلکی پرساوش، در اوایل عصر در طول فصول پاییز و زمستان است. شما میتوانید به آسانی پیکر انسان را با بدن مثلثی، پاها و دستها تشخیص دهید. از یک طرف به نظر میرسد که او اسلحهای در دست نگه
مترجم : بهروزی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
بهترین زمان برای دیدن صورت فلکی پرساوش، در اوایل عصر در طول فصول پاییز و زمستان است. شما میتوانید به آسانی پیکر انسان را با بدن مثلثی، پاها و دستها تشخیص دهید. از یک طرف به نظر میرسد که او اسلحهای در دست نگه داشته است ولی از طرف دیگر گویی سر عجوزهی مارموی را نگه داشته است. با تشخیص الغول که چشم عجوزهی مارموی یعنی مدوسا، تلقی میشود پیدا کردن محل و موقعیت پرساوش برای شما آسانتر خواهد بود.
آیا میدانستید؟
پرساوش یکی از 48 صور فلکی بود که توسط بطلیموس، منجم یونانی در قرن دوم کشیده شد.
پرساوش یکی از 88 صور فلکی مدرن شناخته شده توسط اتحادیهی بین المللی اختر شناسی (IAU) است؛ این اتحادیه، سازمانی است که مجوز تعیین و تخصیص کد به اشیا سماوی و آسمانی را میدهد. پرساوش به صورت مخفف پِر، در آسمان شمالی کهکشان راه شیری قرار گرفته است. این صورت فلکی به نام قهرمان یونانی، پرساوش نام گرفته است؛ پرساوش پسر زئوس قاتل عجوزهی مارموی به نام مدوسا است.
واقعیات (صورت فلکی) پرساوش :
صورت فلکی پرساوش مساحت 615 درجهی مربع را اشغال کرده است که باعث شده آن بیست و چهارمین صورت فلکی بزرگ از نظر اندازه شود. تعیین موقعیت و محل آن خیلی دشوار نیست چون در مسیر اصلی کهشکان راه شیری قرار گرفته است. محل آن را میتوان در شمال برج ثور و غرب کاسیوپیا (ذات الکرسی) یافت. علاوه بر برج ثور و کاسیوپیا، این صورت فلکی با امراه المسلسله و سه گوش در غرب، برج حمل در جنوب، کالسکه چی در شرق و زرافه در شمال محدود شده است.
برخی از مشهورترین اشیا عمیق آسمان، واقع در این صورت فلکی عبارتند از : سحابی دمبل کوچک (M76)، سحابی کالیفرنیا (NGC 1499)، خوشهی آلفا پرسی (کولیندر 39) و دو خوشهی باز NGC 869 و NGC 884 که میتوان به راحتی به کمک دوربین دو چشمی و یا تلسکوپ کوچک دید. علاوه بر این، آن دارای یک ابر نو اختر SN 2006gy در واحد خود نیز هست؛ این ابر نو اختر یکی از درخشانترین اشیایی است که تا به حال ثبت شده است.
در میان ستارگان متعدد صورت فلکی پرساوش، مشهورترین ستاره، الغول (بتا پرسی) است. در عربی الغول به معنای ستارهی غول و یا دیو است. با این که آن روشنترین و درخشانترین ستاره در این صورت فلکی نیست اما با بزرگی بصری ظاهری خود بین 12ر2 تا 39ر3 متر، بسیار درخشان است. معتقد هستند که آن چشم عجوزهی مارموی به نام مدوسا است. از نظر ستاره شناسان قرون وسطی، آن بد یمنترین ستاره در آسمان بود.
یک ستارهی مهم در صورت فلکی پرساوش، مرفق الثریا (آلفا پرسی) است که در عربی به معنای آرنج است. آن 5000 بار روشنتر و 62 بار بزرگتر از خورشید است. مرفق الثریا با بزرگی 8ر1 متر خود (در فاصلهی تقریباً 590 سال نوری) یکی از درخشانترین و روشنترین ستارهها در جهان است.
صورت فلکی پرساوش به طور گسترده به خاطر رگبار شهابی Perseid مشهور و شناخته شده است؛ این یک رویداد آسمانی سالانه است که حدوداً بین اواسط جولای و آگوست، در این صورت فلکی رخ میدهد. یکی از مشهورترین رگبارهای شهابی که شاهد آن میشویم یعنی Perseid، موقعیت یابی این صورت فلکی را در دومین هفتهی ماه آگوست که بهترین زمان برای دیدن آن است، برای ما آسانتر میسازد.
پرساوش در اساطیر یونانی :
جنگجو شجاع :
پرساوش یکی از شجاعترین جنگجوها در اساطیر یونان بود. دلیل شهرت پرساوش، قتل عجوزهی مارمویی به نام مدوسا بود که او یکی از سه خواهر بد سیمایی بود که میتوانست هر کسی را با نگاه خود به سنگ تبدیل کند. پرساوش به این شاهکار ظاهراً غیر ممکن خود، با کمی کمک از زئوس (کسی که به او شمشیر سخت و درخشان داد)، حادث (کسی که به او زمام تاریکی / کلاه نامرئی شدن را داد)، هرمس(کسی که به او صندلهای بالدار داد) و آتنا (کسی که به او یک سپر قدرتمند داد) رسید.
با این که زمام تاریکی و صندلهای بالدار به پرساوش کمک کردند که به مدوسا نزدیک شود بدون این که او متوجه شود، اما سپر نیز به عنوان آینهای عمل کرد که پرساوش، مدوسا را در آن ببیند (در نتیجه از نگاه او جلوگیری کند) و ضربهی کشندهای بر او وارد آورد. این عمل قهرمانانه باعث شد که او جایگاهی در میان ستارگان به دست آورد و به حالت صورت فلکی پرساوش حضور داشته باشد.
پرساوش و آندرومدا (امراه المسلسله) :
هم چنین افسانهی یونانی در مورد داستان عشق پرساوش و آندرومدا یا امراه المسلسله (زن زنجیری)، شاهزادهی حبشی و دختر کاسیوپیا، صحبت میکند. پرساوش بعد از نجات دادن آندرومدا از چنگال قیطوس (هیولای دریا که خدای دریا او را فرستاده بود)، با او ازدواج کرد. این شاید گواهی بر عشق آنها نسبت به هم دیگر باشد که صور فلکی نام گذاری شده به نام آنها، نزدیک هم دیگر قرار گرفته است.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}